Salam semua...
Inti ini digunakan sebagai inti pai epal,'apple strudel' dan lain-lain lagi.
Tips:
Epal yang dikupas hendaklah direndam dalam larutan garam untuk mengelakkan epal daripada berubah warna.
Boleh juga dimasukkan parutan kulit lemon untuk menambahkan rasa kepada inti tersebut.
Tips:
Epal yang dikupas hendaklah direndam dalam larutan garam untuk mengelakkan epal daripada berubah warna.
Boleh juga dimasukkan parutan kulit lemon untuk menambahkan rasa kepada inti tersebut.
5 biji epal hijau (dikupas kulit)
2 sudu besar kismis
1 cawan gula perang
1/2 sudu teh serbuk kulit kayu manis
2 sudu besar tepung jagung
1 sudu besar jus lemon
Langkah-langkah:
1. Masak epal, kismis, gula perang,serbuk kulit kayu manis selama 15 minit sehingga epal lembut.
2.Tambah sedikit air, dan jus lemon.
3. Masukkan bancuhan tepung jagung jika perlu, untuk pekatkan inti tersebut.
-Selamat Mencuba-
No comments:
Post a Comment